przepis na surówkę z selera

przepis na surówkę z selera

Bardzo ważne jest włączenie do naszego codziennego jadłospisu co najmniej 3 porcji warzyw, aby zachować równowagę kwasowo – zasadową w organizmie. Idealnie byłoby jadać je na surowo, dlatego że w tej postaci zawierają najwięcej witamin, składników mineralnych, ale również enzymów.
Surówka o której piszę jest pyszna, nawet dla mnie, mimo że nie przepadam ze selerem.
Na tarce o dużych oczkach ścieramy kawałek selera i jabłka w proporcji 2:1. Dodajemy śmietanę lub jogurt naturalny, odrobinę żurawiny suszonej lub rodzynek, posypujemy orzechami włoskimi i mieszamy. Mniam 🙂
Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: