Mrożony mus owocowy

Przepis powstał jak zwykle z kombinacji tego co zostało w lodówce tudzież w zamrażarce 😊 smakuje bardzo dobrze i ma niesamowite wartości odżywcze,  za sprawą owoców jagodowych bogatych w antyoksydanty i jagód Goji czyli niepozornych, czerwonych pchełek, o których właściwościach pisałam niedawno 😊

DSC_0272~2

Składniki:

➡ około szklanki mrożonych borówek amerykańskich  lub jagód i truskawek,

➡ połowa dużego dojrzałego mango,

➡ kilka łyżek płynnego mleka kokosowego  z puszki/kartonu lub 2 łyżki śmietanki kokosowej (zestalonego pod wpływem temperatury mleka),

➡ 2 łyżki jagód Goji

Sposób przygotowania :

Zamrożone owoce wyciągamy 15 minut przed przygotowaniem musu z zamrażarki. Po tym czasie blendujemy na gładką masę z resztą składników i posypujemy łyżką jagód Goji.

Smacznego!

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: